12 november, 2006

Elfsborg bäst när det gäller.....satsar på Royal League!


Elfsborg visade idag att man är värdiga mästare när man på Borås Arena slog AIK med 4-0. Någon kommentar behövs egentligen inte.

Det måste vara rätt inställning att gå ut och göra sitt bästa och försöka vinna varje match. Många lag, t.ex. Helsingborg, tycker inte att Royal League är något att satsa på, men vinsten i Svenska Cupen är för Helsingborg tydligen större än att vinna Royal League (enligt media idag). Men när man kommer till Royal League och får möta bra lag från Danmark och Norge skyller man på att det blir för många matcher och att spelarna blir utslitna innan allsvenskan börjar. Hur skall man då klara ev. spel i Champions League eller Uefacupen om man inte får matchträning under vintern?

"Hos mästarna Elfsborg och vice mästarna AIK har man en helt annan inställning till Royal League än i HIF.
- Lagen som har varit med i Royal League talar om att de har spelat för mycket matcher. Det köper jag inte. Hur många matcher är det, 30, 32 stycken? Och sedan åker de ut tidigt i Europacuperna. Vi behöver spela fler matcher i Sverige, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

I Elfsborg ser man matcherna i Royal League som en perfekt uppladdning för sommarens stora äventyr.
-Vi ska försöka kvala in till Champions League i slutet av juli och då behöver vi den erfarenheten som Royal League ger. Att möta den kontinentala stilen man har i Danmark och den mer brittiska i Norge, säger Magnus Haglund."-Sportbladet.

Det är kloka ord av de unga tränarna. Skall man komma någon vart i Europa behövs matcherfarenhet och då är det inte fel att möta de bättre lagen i Danmark och Norge under vintern, så må vädret vara hur jävligt som helst. Att spela i Royal League är ändå ett strå vassare än Svenska Cupen!

I Norge och Danmark tar man fotbollen och Royal League på mycket mer allvar än vad svenskarna gör. Kanske är det därför man också lyckas bättre ute i Europa!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Bloggportalen Intressant

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida