27 oktober, 2006

AIK har nu pressen på sig.

Skönt att de flesta fotbollstyckarna nu tror att AIK vinner guldstriden, så Elfsborg slipper pressen och kan spela mer avslappat. Men är det så säkert att AIK klarar pressen, dom har ju ett hårt tryck från fansen? Att laget vann stort över IFK Göteborg igår innebar ju inte att laget spelade så mycket bättre än tidigare, utan berodde mest på att IFK spelade sanslöst dåligt. Försvaret läckte som ett såll.

På söndag möter Elfsborg Helsingborg och jag tror att Elfsborg spelar oavgjort 1-1 och klarar en poäng där. Senaste mötet slutade ju 0-0, så varför inte?

AIK möter Gais på måndag och vinner troligen, men kan underskatta Gais som har ett kompakt försvar och en farlig anfallare vid namn James Keene, som väl kan överraska och Gais ser helst att guldet går till västsverige.

Men det troliga scenariet, tror jag, är att Elfsborg och AIK kommer att ha samma poäng inför de sista två matcherna, Elfsborg-Djurgården och AIK-Malmö FF, och det kan sluta med att guldstriden avgörs på målskillnad. För nog slår Elfsborg Djurgården och AIK vinner nog lätt mot Malmö, eller?

Andra bloggar om: , , , , ,
Bloggportalen Intressant.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida