16 augusti, 2006

Förnedringen i Gelsenkirchen!

Det var med liten förväntan man satte sig ner för att se matchen mot Tyskland och se Sverige med det nya spelsystemet 4-4-1-1, som många trodde på. Hur gick det?

Summering efter första halvlek: 1-0 i fjärde minuten av Schneider, Källström tappade markering och försvaret i en enda röra. 2-0 i åttonde minuten av Klose efter ny försvarstabbe, och Källström tappade återigen sin markering. 3-0 i fyrtiofjärde minuten, som vanligt ingen markering på Klose som lätt lade in målet.

Det är ganska tydligt at det svenska försvaret inte räcker till mot ett storlag som Tyskland, men det är ju i sådana här matcher som killarna får erfarenhet ovh har chans att spela ihop sig. Prövas inte de unga spelarna får vi ju ingen förnyelse i landslaget. En sådan landskamp som denna är anrs inte mycket värd utan de bästa spelarna på plan.

I andra halvlek gjorde Sverige några byten och omplaceringar, Anders Svensson höll inte och flyttades ner defensivt, Källström upp offensivt, men till vilken nytta? Tyskland kunde efter 3-0 spela avslappnat och bytte in och testade nya spelare.

Själv lämnade jag matchen i sjuttiofemte minuten. Inte en Zlatan, inte en Ljungberg hade hjälpt.
Klarar Sverige kvalet till EM? Jag tror det inte!

Andra bloggar om: , , , ,