11 augusti, 2006

EM-Drottningen!


Susanna Kallur gjorde det som alla hoppades på men egentligen inte trodde: tog guldet i en raketspurt, och därmed är hon en av våra främsta friidrottare. Jublet på Ullevi nådde inga gränser och gladast var Susanna själv, som sprang ärevarv på ärevarv. Susanna Kallur framstår nu som vår främsta friidrottare på detta mästerskap. De guldhopp vi hade i höjdhopp levde inte upp till förväntningarna, Kajsa idag och Holm igår. Ett guld till får vi i morgon då Christian Olsson går in och hoppar tresteg. ( Men man vet ju aldrig.)

Två outsiders vann välförtjänt guld idag, finländaren Jukka Keskisalo sprang suveränt till sig sitt på 3000 meter hinder, en jätteskräll, och belgiskan Tia Hellebaut hoppade till sig sitt på 2.03 , också en jätte skräll, menvar var Kajsa?
Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Visst var det fantastiskt av Sanna Kallur! Hon gick bara in och dominerade hur självklart som helst.

Att säga att Holm och Bergqvist inte levde upp till förväntningarna får väl gälla valören på medaljen i så fall. själva resultatet presterat i ett stort mästerskap går det knappast att klaga på.

22:47  
Blogger P-O. Kjellberg sa...

Enligt media var förväntningarna på både Kajsa Bergqvist och Stefan Holm ett guld, och även hos svenska folket tror jag, och nog hade du väl förväntningar på en bättre valör än brons?

Så här skriver AB:
"Kajsa Bergqvist kom till EM för att ta guld på hemmaplan.
Hon var den största svenska favoriten av dem alla och hoppades slå nytt världsrekord med 2,10.
Därför rankar hon kvällen då det "bara" blev brons som en av de tyngsta i karriären.
- Allt beror ju på förutsättningarna. Jag har ju varit jublande glad över bronsmedaljer förut, säger Kajsa besviket."!

Förväntningarna var tydligen höga.

12:14  
Anonymous Anonym sa...

Ja, jag trodde på en bättre medalj för Kajsa.

Precis det jag också skrev - misslyckandet gäller valören på medaljen och inte själva resultatet. Tyvärr för Kajsas del fanns det ju igår i alla fall en konkurrent som överträffade sig själv...

17:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida