26 juni, 2006

Analysen!

Sveriges uttåg ur VM blev snöpligare än väntat. Att vi skulle ta oss till kvartsfinal och slå Tyskland var bara en mediadröm som många lockades med i.

Lagerbäck och CO gjorde, enligt min mening, flera allvarliga fel i coachningen under VM.

1. Gav efter för mediatrycket och bytte ut Anders Svensson mot Källström. Kim Källström gav sitt allt. För laget? Nej, mest för att visa upp sig själv. Maken till egoistiskt spel får man leta länge efter. Att jaga boll för egen del som Källström gjorde är förkastligt. I sista matchen mot Tyskland tog inte heller Källström sitt ansvar i defensiven och hjälpte backlinjen. Det är där Anders Svensson har sin styrka. Anders kan rollen som central mittfältare och deltar i det försvarsarbete som så väl behövs mot ett bättre motstånd. Han har erfarenheten och har dessutom offensiva kvaliteter. En mer komplett spelare än Källström.

2. Att satsa på en spelare som dels är skadad och dels är ur form och smått ointresserad är för mig helt obegripligt. Zlatan har under VM inte tillfört laget någonting. Att inte då satsa på formstarke Marcus Allbäck mot Tyskland är det största fel Lagerbäck någonsin gjort.

3. Varför startade laget lika svagt i första halvlek både mot England och mot Tyskland? Varför coachas laget att ta det lungt i starten av matcherna? Vad som sker är ju att motståndarna har fritt fram att anfalla och Sverige får bara stå och försvara sig. Följden blir att backlinjen inte orkar stå emot till slut.

4. Attityden hos lagledningen och spelarna efter Tysklandsmatchen visar också att det inte stått rätt till i laget. Schismerna och oenigheten mellan vissa spelare och grupper i laget kommer i motgången nu fram och har dessutom visat sig i matcherna. Varför har ledningen inte lyckats ena laget? Har problem uppstått mellan de stora stjärnorna, divorna, i laget om spelfördelningen. Jag vet inte, men Lagerbäck vet nog och borde försökt enat laget, eller bytt ut vissa spelare som det daltats med!

5. Till sist, i matchen mot Tyskland stod debatten mest om hur anfallet skulle se ut. I stället borde man prioriterat lagspelet och framförallt försvarspelet, då man visste hur farliga Podolski och Klose är. Jag vet inte om Lagerbäck tänkte i dom banorna, troligen inte, då försvaret läckte som ett såll.

Nu är det upp till Fotbollsförbundet att tänka framåt och satsa på de nya unga stjärnorna, (många av de äldre vill ju ändå hoppa av landslagsspel enligt medierna!?) Om Lagerbäck skall avgå eller inte är i dagsläget ointressant. Det avgör ändå Lagrell så småningom.

Sverige spelade inte bra i VM, men gick ändå till åttondelsfinal, vilket får anses som godkänt.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Kim Källström och Fredrik Ljungberg var dem enda som vågade göra något konstruktivt. Man kan inte vinna VM utan att våga. Resten av spelarna var alldeles för rädda. Några andra som var rädda var förbundskaptenerna. När Lucic blev utvisad såg man iaf. lite tändning i laget, lite jävlar anamma. MEN DÅ i ett underläge av två noll väler förbundskaptenerna att byta ut en av våra mest offensiva spelare och sätta in en back till istället för att låta linderoth gå ner och ta den platsen (som han praktiskt taget redan har ändå). SKANDAL! Bägge förbundskaptenerna ska tvärbort! Det är ett fundamentalt och helidiotiskt tjänstefel och det ska dem stå till svars för.

Sen att ingen av förbundskaptenerna har visat sig ha någon som helst fingertopskänsla när det gäller att ta ut laget, utan istället förlitar sig på statistik är ju helt skrämmande. En dator gör i så fall ett bättre jobb.

15:33  
Blogger P-O. Kjellberg sa...

Sverige spelade för avvaktande i inledningen och backlinjen klarade inte av trycket från tyskland.Backlinjen borde fått mer understöd från mittfältet, vilket Kim inte insåg.

19:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida