16 juni, 2006

Förlösningen!

Frustrerande, plågsamt och spännande. Så kändes matchen mot Paraguay ända till slutet, då förlöste Elmander/Allbäck/Ljungberg oss. Ljungbergs nick kom som sänd från himmelen. Äntligen gjorde Sverige mål efter lång måltorka och det utan Zlatan och Källström. Zlatan har inte kommit i form under VM och har mest varit stillastående. Henke har heller inte kommit till sin rätt.. Kim Källström fick spela från start istället för den utmobbade Anders Svensson, men blev inte så dominant som många trott och mattades succesivt efter en stark inledning och blev utbytt innan det förlösande målet kom. Elmander överraskade på de få minuter han var inne på plan. Allbäck, den notoriske måltjuven, borde ha fått spela från start. Lagerbäcks offensiva uppställning i slutminuterna gav resultat. Nu är det dags att prova en ny uppställning till Englandsmatchen, speciellt som Zlatan ändå inte startar på grund av sin ljumskskada. Allbäck på topp med Henke och våga prova Elmander från start, dessutom bör Anders Svensson få en ny chans. Han klarar mittfältsrollen lika bra som Källström.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag håller helt och hållet med dig i omdömmet om Kim Källström.

Han visade stora ambitioner och stor vilja i inledningen men lyckades inte på något vis glänsa. Sedan mattades han, precis som du säger, succesivt under matchen.

Jag tror att en Anders Svensson med rätt självförtroende definitivt är en minst lika stor tillgång för Sverige som Kim.

Frågan är om Svensson efter alla negativa kommentarer och diskussioner verkligen är i den balans som krävs i VM?

10:32  
Blogger P-O. Kjellberg sa...

Om Svensson får spela så tror jag han tar chansen och visar att han inte är slut. I alla fall tror jag han blir inbytt i andra halvlek då Källström sprungit sig trött.

18:51  
Anonymous Anonym sa...

Ja, det är mycket möjligt att han kommer in i andra halvlek och där ligger i så fall hans stora chans till spel i 8-delen och framåt.

20:23  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida