12 april, 2006

Därför ser jag inte på ishockey längre!

Den tiden när det var trevligt att se på ishockey är förbi. Nu frodas det en sorts anda i hockeyn som går ut på att psyka, skada, håna, mobba eller någon annan form av att förnedra sina motståndare. Detta ses av många som en merit inom sporten. Reglerna följs inte heller. Domarna ser alltför ofta mellan fingrarna, kanske av rädsla. I tidningarna får allt detta stor uppmärksamhet. Man skriver hellre om busarna än om själva hockeyn. Allt sportsmanship är som bortblåst. Vad ger detta för signaler till våra ungdomar? Måste man vara en buse för att spela hockey? I Canada har reglerna skärpts, när sker detta i Sverige? Varför stoppas inte hockeybusarna innan en dödsolycka sker?

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ishockey är inte boccia. Det ska vara hårt, på gränsen. Men jag håller med om att de här psykningarna som präglat delar av finalmatcherna mellan Färjestad och Frölunda är olyckliga. Tramsigt egentligen. Mästerbabblaren själv, Per Ledin, är ju en duktig spelare även med truten stängd.

12:29  
Anonymous Anonym sa...

Själv tycker jag att domarna blåser sönder matcherna, iaf det sista året. Förr tilläts hårdare spel och lite hakningar. men nu förtiden så blåser domarn direkt vid en hakning och 30/60min spelas i PP/BP.

09:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida