27 mars, 2006

Curlingbragd!


EM,- OS,- och VM-guld under en och samma säsong, vem slår det? Sverige har haft stora framgångar inom curlingen tidigare med Lag Peja Lindholm och Elizabeth Gustavsson, men detta slår allt. Nu är Lag Anette Norberg så populära att det till och med talas om sponsring. Kors i taket! Jag har tidigare skrivit om att internationellt sett är curling en stor sport, jättestor i Canada och USA. I Sverige är det ingen breddsport men ack så stor på elitnivå! På Googles finns det 31.700.000 söksidor om curling för den som är intresserad. Här är en som många borde läst innan man yttrat sig.

Tidningarna skriver om bragdguld men menar det inte. Många journalister gör sig lustiga över curlingsporten, vilket naturligtvis beror på okunskap och oförstånd. Det skulle bli århundradets sensation om curlingtjejerna skulle få bragdguldet. Jag har alltid försökt framhäva curlingen som en stor sport, som är intressant och spännande att se på, men de flesta vill se sporter med lite mer aktion i.

Kanske curlingen i Sverige får ett uppsving nu, men det stupar säkert på brist på curlingbanor, för på ishockeyrinkarna får man väl inte vara?

Stort grattis till Team Härnösand och Lag Anette Norberg!


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida