20 mars, 2006

Man tror inte de är sant!

Daniele de Rossi gjorde 2-0 för Roma mot Messina på nick, trodde domaren och dömde mål, men då gick de Rossi fram till domaren och erkände att han gjorde målet med handen, skriver media .Domaren blev så häpen att han började applådera. Och i Italien är man chockade , man är ju inte vana vid sådant hederligt uppträdande på en fotbollsplan.

Frågan är nu om de Rossi erkände efter Messinas protester eller han hade gjort det ändå. Oavsett så blev uppståndelsen stor och det kan man förstå, för när såg man en ärlig fotbollsspelare sist.

Så fort en domare dömer frispark för en förseelse så slår alltid den felande ut med armarna och menar jag är oskyldig, dessutom brukar ett antal lagkamrater också hjälpa till och ju närmare straffområdet förseelsen görs, desto starkare protester. Blir protesterna för högljudda renderar det ofta också i gult kort. För att inte tala om straffspark, då ser spelarna ut som om dom skulle vilja mörda domaren.

OK, domarna dömer fel ibland, men protesterna hjäper ändå inte, så jag tror att det skulle spara mycket energi hos en fotbollsspelare om han tog sitt straff direkt utan protester och ägnade sig åt spelet istället.
Fram för flera ärliga spelare!

Andra bloggar om: , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida