21 mars, 2006

Fotbollsbekymmer!


Inte nog med att starten av allsvenskan blir försenad p.g.a. den sena våren, nu hotas även landslagsfotbollen.I måndags inleddes rättegången mellan Fifa och den Belgiska klubben Charleroi angående spelaren Abdelmajid Oulmers, som skadades under landslagsuppdrag.Vinner Charleroi målet kan detta förändra landslagsfotbollens framtid. Oulmers skadades under en landskamp 2004 och var borta från fotbollen i åtta månader. För detta kräver nu klubben 615.000 euro i ersättning. Skulle klubben vinna målet mot Fifa, måste Fifa i framtiden stå för spelarförsäkringarna vid landslagsuppdrag, vilket Fifa inte har råd med.

Inte nog med detta, så har G14-klubben stämt Fifa på 860 miljoner euro som skulle motsvara de kostnader G14 haft för skadade spelare de senaste tio åren. G14 är en sammanslutning av de största klubbarna i Europa. Detta mål är nog svårt för G14 att vinna.

Skulle domen vinna laga kraft får vi nog ingen mer landlagsfotboll med deltagande av proffsen, vilket skulle likna den situation vi hade i OS- ishockeyn förr, då inga proffs fick deltaga. Men jag tror nog att man kommer på en lösning av problemet så småningom.

Och skulle det inte vara dags att alla allsvenska fotbollsarenor i Sverige får uppvärmning och ev. konstgräs som den utmärkta arenan i Borås?

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det är klart att rättegången i ett värsta scenario skulle kunna slå undan fötterna för landslagsfotboll i framtiden. Jag förstår hur klubbarna resonerar när deras surt förvärvade spelare kommer tillbaka skadade efter landslagsspel.

Samtidigt så har jag lite svårt att förstå hur G14-klubbarna har tänkt sig att hantera ett seriespel enbart mellan de största klubbarna. Det så starka och stora traditioner i vart och ett av dessa länder som i alla fall jag tror är svåra att överbrygga. Kommer verkligen fansen att acceptera att deras lag bara spelar mot andra europeiska toppklubbar eller är tanken att lagen också ska fortsätta spela i den inhemska ligan?

18:47  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida